Имаме боричкане на две козлета. Проблемът е, че не само двете

...
Имаме боричкане на две козлета. Проблемът е, че не само двете
Коментари Харесай

Александър Маринов: Предсрочните избори са по-малкото зло

Имаме блъскане на две козлета. Проблемът е, че не единствено двете козлета ще паднат в реката, във водата, а и всички, които са на моста. Това изложение на актуалната политическа обстановка направи пред БНР политологът проф. Александър Маринов, учител в СУ " Свети Климент Охридски ".

" Създава се усещане за спектакъл, само че рецесията е действителна ", счита той.  " Боричкането продължава. Извиването на ръце продължава. Все отново може би е по-голяма вероятността да се спогодят, само че от това нищо положително няма да произтече. "

" Предсрочните избори са по-малкото зло ", разяснява проф. Александър Маринов и предвижда, че единствено след няколко седмици, каквото и да е написано в бъдещото съглашение за ръководство, двете обединения ще се сблъскат.

" Тези две сили са антагонистични. Техните ползи не могат да бъдат примирени. Те разглеждат насилственото си и неискрено партньорство като опция всяка от тях да нанесе вреди на другата ", разясни Маринов.

По думите му гласоподавателите на тези две сили не са дали своят вот те да ръководят дружно, а в този момент " са се прегърнали ".  " Ако те лъжат гласоподавателите си, отиваме доста надалеч от парламентарната народна власт. "

" Противоречията се пораждат от желанието за решителен надзор върху основни структури на властта. ГЕРБ и Движение за права и свободи към този момент управляват забележителна част от тези системи ", уточни той.

" Ако държавното управление се случи, в него ще има цифров паритет, но ГЕРБ предлага опитни админи и политици ", означи проф. Маринов.  " Хора, които доста добре владеят механиката на държавното ръководство, и в съпоставяне с тях хората на ПП-ДБ във властта са като едни пионерчета. "

" Ако в Съединени американски щати завоюва Тръмп, това ще промени насочеността на американската политика, ще допуска различен тип салда вътре в НАТО и ние ще бъдем някъде сред ритниците на атовете ", изрази мнение политологът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР